Digitala plattformar är ett måste för i princip samtliga företag idag. Att ha en hemsida är idag ett måste för samtliga, men att investera i en app är inte lika självklart.

Att skapa en app för sitt företag är ett smart drag, då fler konsumenter än någonsin använder mobila enheter för att göra inköp, utföra uppgifter och interagera med varumärken.

Detta stärker kommunikationen med kunder, oavsett om man som företag erbjuder produkter eller tjänster.

01.

Workshop sprint

Vi startar projektet med en workshop sprint, för att snabbt förstå vad det är vi ska bygga, vem vi ska bygga det för och testa våra teorier. Efter denna fas ska vi ha en färdig “lo-fi” prototyp, testad på riktiga användare.

Dag 1: Förstå
Dag 2: Definiera
Dag 3: Sketcha
Dag 4: Besluta
Dag 5: Prototypa

02.

UX

Nu är vi redo att rita en planlösning för appen. Vi skapar:

  • En UX, dvs. alla skärmar som ska existera och hur de är kopplade till varandra
  • Teknisk specifikationslista
  • 1-2 rundor användartester på appens UX
  • Härifrån kan vi sätta en konkret tidsplan med tillhörande GANTT-schema för hela app projektet för att sammanstråla UX - och UI designer, full-stack utvecklare, back-end utvecklare och testanvändare.

03.

UI, animationer och interaktioner

Appen ska få sitt ansikte. Er grafiska profil adderas på appen i form av färg, typsnitt, avståndsregler, animationer och interaktioner. Vi utvecklar och finslipar även allt content här så att alla texter, bilder och figurer når sin fulla form.

04.

Prototypa & testa, testa, testa

I detta steg skapar vi en fungerande prototyp som ska se och bete sig precis som den färdiga appen. Skillnaden är att prototypen skapas i ett design program, utan faktisk kod.

Detta är en metod för att med betydligt färre resurser kunna testa, iterera, göra om och göra rätt innan vi går till det resurstunga stadiet - programmering.

Vi genomför minst 5 rundor av användartester med 5 nya användare i vardera grupp.

05.

Iterera & lås prototypen

Resultaten från användartesterna i föregående fas pekar oss i rätt riktning. UX och UI designer går ihop för att justera och finslipa appen för att testa den igen.

Det krävs alltid minst 1 runda av iteration då det är nästintill omöjligt att pricka rätt på första försöket. I vissa fall kan man iterera prototypen 2-3 gånger till innan man är redo att låsa designen och utveckla appen.

På detta sätt bygger man en app som effektivt tjänar användarna. Man kommer dessutom fram till en avgränsning och förståelse för sin målgrupp.

06.

Utveckla & Kvalitetssäkra

Det är dags för programmerarna att kliva in.

Med en vältestad prototyp, tydligt definierad teknisk specifikation och en fullständig leverans av grafiska assets och regler, kan nu utvecklarna sätta igång med att bygga appen.

I denna fas ges även ett slutligt lanseringsdatum.

Minst 2-4 veckor innan lansering sker kvalitetssäkring och buggtestning av appen. Detta innebär att appen testas på samtliga miljöer (olika mobiler, operativsystem, skärmstorlekar) samt att alla appens funktioner testas av minst 10 utsedda testpersoner kontinuerligt och systematiskt.

07.

Lansering

Vi kan nu räkna ner sekunderna tillsammans och trycka på lanserings knappen. Det är inte en knapp egentligen, men det vore coolt om det var så. Helst vill man ha en trög spak, som vi kan dra i tillsammans och ropa Hurra, vi gjorde det!

Nu är vi i mål. Men inte riktigt. När appen får möta världen finns vi till hands för att mäta hur den presterar; vi mäter allt från hur användare hittar appen, hur de beteer sig i appen och hur effektivt appen når användarnas mål. Vi gör helst både kvalitativa och kvantitativa studier (vi sitter med riktiga användare och ser dem klicka runt och vi tittar även på data analys på våra skärmar).

Behöver du en app?

Kontakta oss

Har ditt företag gått i tankar av att utveckla en app?  Förstår ni inte vad som behövs för att skapa en app eller var ni ska börja? Oavsett om ni vet att behovet av en app finns, eller om ni går i tankarna på om det kan vara rätt för er, så finns vi här för att diskutera.

Vi är experter inom apputveckling och hjälper er att bygga en stabil, skalbar app, med backend och på servrar som passar era behov. Vårt utvecklingsteam har lång och gedigen erfarenhet med att bygga storskaliga appar och skapar dem i React Native eller Flutter beroende på projekt. Vi kan skapa IOS app, Android app eller en Hybrid app.

Har du redan en app som inte visas vid sökningar relaterat till din app på sin telefon eller i en appbutik? Läs mer om vår SEO-process.

FAQ

Här kan du se svar på de frågor vi får mest från våra kunder

Överraska oss med ett mejl
×