01.

Analys, research & idé

Fas 1 fokuserar på att få en tydlig bild av ert företag och marknaden ni är på.

Förstå ert företag

  • Bakgrund, varumärke och positionering i branschen
  • Vision, mission, visuell identitet (tidigare kampanjer och markandsföring)

Sätta visionen för hemsidan

  • Workshop där sidor, förväntningar och villkor ställs
  • Undersöka andra hemsidor för att jämföra struktur, design och funktioner
  • Design inspiration för ert företags web kit och UI

02.

UX

Under fas 2 tar vi insikterna från fas 1 och bygger ett skelett för hemsidan. Vi kartlägger funktionerna, innehållet och sidorna.

En datorskärm som visar en video på en animation gjord av velvic.se

03.

Design & Web kit

Under fas 3 bygger vi webbkit och moduler samtidigt som vi skapar hemsidans high fidelity-design. Webbkitet kommer att vara ett verktyg för framtida design kopplat till hemsidan, såsom hemsidans färg, typsnitt, marginaler, skuggor, ikoner, knappar, text fält etc.

04.

Justering

Vi ser alltid till att inkludera feedback-rundor under design fasen för att säkerställa att vi är på rätt spår. Under hela processens gång har kunden även tillgång till uppdateringar på allt vi gör, då vi kontinuerligt uppdaterar

Beroende på projektets storlek har vi olika många samt olika stora feedback-rundor, beroende på var i processen vi är. Vi uppdaterar kontinuerligt i de kommunikationskanaler vi använder oss av under arbetet, var i processen vi är samt vad som är fastställt. På så sätt är arbetet transparent då ni får full överblick av processens gång.

05.

Lås design

När allt är putsat och klart gör vi en fullständig genomgång av den färdiga webbdesignen samt webbkitet.

Den sista fasen säkerställer att innehåll samt all design är överens om, maximalt nöjda kring och låst innan den överlämnas till utvecklarna.

06.

Utveckla, Kvalitetssäkra, Lansera

Efter att designen är överenskommen och låst överlämnas den till utvecklingsteamet, som skapar hemsidan med den fastställda prototypen innehållande design, animationer och funktionalitet.

Vi testar, buggtestar, testar igen, testar på en annan enhet, två andra skärmstorlekar och kanske alla enheter för att säkerställa att allt på hemsidan fungerar som det är tänkt.

Datorskärm som visar en animation på en hemsida skapad av velvic.se

07.

SEO optimering & Dataanalys

Vid ett långsiktigt samarbete arbetar vi kontinuerligt med att säkerställa hemsidan så att den har uppdaterad SEO för allt som kan ske när den slängs in i internet-världen. Att den presterar i topp-klass, och inte buggar, då felsidor och trasiga länkar kan dyka upp med tiden.

Vi skapar även system för att mäta data av besökare, hur besökare för sig och rör sig. Beroende på hur omfattande data-analys ni vill ha så kan vi sedan uppdatera hemsidan med tiden, och optimera för maximal konvertering.

Beroende på ert behov av datasäkerhet för att minimera risken för dataintrång, så kan vi erbjuda allt från enkla lösningar, till system som gör att era plattformar är lika  säkra som informationen belägen i Fort Knox.

Vi kan ge er de rekommendationer ni behöver för att göra ett aktivt, medvetet val.

Eller så kommer vi tillsammans fram till vilken lösning som passar er bäst och de behov ni har. Oavsett vad, så ser vi till att ni förstår samtliga delar av processen.

Vi har 10+ års erfarenhet och spetskompetens av webbutveckling, vilket innebär att vi har en stor bredd på de lösningar vi kan skapa för er

Detta kan vara:
Webbstrategi
Publika hemsidor
Hosting
Investor Relations (IR)-plattformar
Intranät CRM-system
Betallösningar och BankID
Mäklarsystem
Nyhetstjänster
Market Automation System

FAQ

Här kan du se svar på de frågor vi får mest från våra kunder

01.

Workshop sprint

Vi startar projektet med en workshop sprint, för att snabbt förstå vad det är vi ska bygga, vem vi ska bygga det för och testa våra teorier. Efter denna fas ska vi ha en färdig “lo-fi” prototyp, testad på riktiga användare.

Dag 1: Förstå
Dag 2: Definiera
Dag 3: Sketcha
Dag 4: Besluta
Dag 5: Prototypa

02.

UX

Nu är vi redo att rita en planlösning för appen. Vi skapar:

  • En UX, dvs. alla skärmar som ska existera och hur de är kopplade till varandra
  • Teknisk specifikationslista
  • 1-2 rundor användartester på appens UX
  • Härifrån kan vi sätta en konkret tidsplan med tillhörande GANTT-schema för hela app projektet för att sammanstråla UX - och UI designer, full-stack utvecklare, back-end utvecklare och testanvändare.

03.

UI, animationer och interaktioner

Appen ska få sitt ansikte. Er grafiska profil adderas på appen i form av färg, typsnitt, avståndsregler, animationer och interaktioner. Vi utvecklar och finslipar även allt content här så att alla texter, bilder och figurer når sin fulla form.

04.

Prototypa & testa, testa, testa

I detta steg skapar vi en fungerande prototyp som ska se och bete sig precis som den färdiga appen. Skillnaden är att prototypen skapas i ett design program, utan faktisk kod.

Detta är en metod för att med betydligt färre resurser kunna testa, iterera, göra om och göra rätt innan vi går till det resurstunga stadiet - programmering.

Vi genomför minst 5 rundor av användartester med 5 nya användare i vardera grupp.

05.

Iterera & lås prototypen

Resultaten från användartesterna i föregående fas pekar oss i rätt riktning. UX och UI designer går ihop för att justera och finslipa appen för att testa den igen.

Det krävs alltid minst 1 runda av iteration då det är nästintill omöjligt att pricka rätt på första försöket. I vissa fall kan man iterera prototypen 2-3 gånger till innan man är redo att låsa designen och utveckla appen.

På detta sätt bygger man en app som effektivt tjänar användarna. Man kommer dessutom fram till en avgränsning och förståelse för sin målgrupp.

06.

Utveckla & Kvalitetssäkra

Det är dags för programmerarna att kliva in.

Med en vältestad prototyp, tydligt definierad teknisk specifikation och en fullständig leverans av grafiska assets och regler, kan nu utvecklarna sätta igång med att bygga appen.

I denna fas ges även ett slutligt lanseringsdatum.

Minst 2-4 veckor innan lansering sker kvalitetssäkring och buggtestning av appen. Detta innebär att appen testas på samtliga miljöer (olika mobiler, operativsystem, skärmstorlekar) samt att alla appens funktioner testas av minst 10 utsedda testpersoner kontinuerligt och systematiskt.

07.

Lansering

Vi kan nu räkna ner sekunderna tillsammans och trycka på lanserings knappen. Det är inte en knapp egentligen, men det vore coolt om det var så. Helst vill man ha en trög spak, som vi kan dra i tillsammans och ropa Hurra, vi gjorde det!

Nu är vi i mål. Men inte riktigt. När appen får möta världen finns vi till hands för att mäta hur den presterar; vi mäter allt från hur användare hittar appen, hur de beteer sig i appen och hur effektivt appen når användarnas mål. Vi gör helst både kvalitativa och kvantitativa studier (vi sitter med riktiga användare och ser dem klicka runt och vi tittar även på data analys på våra skärmar).

Digitala plattformar är ett måste dagens bolag. Att investera i en app är inte alltid lika självklart som att investera i en hemsida.

Att skapa en app för sitt företag är ett smart drag, då fler konsumenter än någonsin använder mobila enheter för att göra inköp, utföra uppgifter och interagera med varumärken.

Detta stärker kommunikationen med kunder, oavsett om man som företag erbjuder produkter eller tjänster.

Har ditt företag gått i tankar av att utveckla en app?  Förstår ni inte vad som behövs för att skapa en app eller var ni ska börja? Oavsett om ni vet att behovet av en app finns, eller om ni går i tankarna på om det kan vara rätt för er, så finns vi här för att diskutera.

Vi är experter inom apputveckling och hjälper er att bygga en stabil, skalbar app, med backend och på servrar som passar era behov. Vårt utvecklingsteam har lång och gedigen erfarenhet med att bygga storskaliga appar och skapar dem i React Native eller Flutter beroende på projekt. Vi kan skapa IOS app, Android app eller en Hybrid app.

Har du redan en app som inte visas vid sökningar relaterat till din app på sin telefon eller i en appbutik? Läs mer om vår SEO-process.

FAQ

Här kan du se svar på de frågor vi får mest från våra kunder

Vill du vara det företag som rankas högst på Google inom ditt område?

Det handlar inte om tur tyvärr, utan om att ha rätt strategi.

Det finns olika anledningar till att förbättra sin SEO:

  • Din webbplats hittas inte online
  • Din webbplatstrafik har minskat nyligen och du vet inte varför
  • Plötsligt har din volym av inkommande samtal och potentiella kunder minskat
  • Du startar en ny webbplats och vill få nya affärer snabbt

01.

Workshop & SEO-analys

I kombination med workshop inför skapandet av er hemsida/app, så tar vi oss tid att förstå dina affärsbehov, krav och förväntningar. Efteråt identifierar vi era nyckelresultatindikatorer (KPI:er) och utför omfattande sökordsundersökningar.

Genom att göra det kan vi få djupgående kunskaper om webbplatsens syfte och mål.  

Vi tittar på konkurrenters strategier för bakåtlänkar och länkbyggande taktik. Vi använder analysresultaten för att formulera det bästa tillvägagångssättet för er SEO.

02.

Optimera vid uppbyggnad

För att ha optimala förutsättningar för stark SEO, är det viktigt att implementera rätt regler vid uppbyggnadsfasen. Redan vid skapandet av er plattform så optimerar vi den under design- och utvecklingsstadiet.

Några av de kriterier vi optimerar för är bland annat mobilvänlighet, hemsidans hastighet, webbplatskartor, läsbarhet, bildfilnamn, alt-taggar, intern länkning, webbplatsnavigering, URL-struktur, metadata och indexerbart innehåll.

03.

Utförande

Vi optimerar dina webbsidor och eventuella blogginlägg med högpresterande sökord, förbättrar din webbplatsstruktur och hanterar dina företagsuppgifter.

Exempel på annat genomförande kan vara att ta bort säkerställa att serverfiler som .htaccess och robots.txt är rätt konfigurerade samt att säkerställa att ditt innehåll är sökordsoptimerat.

04.

Kontinuerliga mätningar

Vi övervakar och analyserar dina analyser, sökordsrankningar och KPIer. Våra SEO-experter tittar också på din organiska trafik, avvisningsfrekvens, konverteringsfrekvens, lokal synlighet och klickfrekvenser (CTR).

Genom att övervaka dina SEO-ansträngningar får vi praktiska insikter och förbättrar dina optimeringsstrategier.

05.

Rapporterar & justerar

Vi schemalägger regelbundna konsultationer och rapporter för att hålla er uppdaterade. Vi presenterar en omfattande rapport som ger en översikt över din webbplats prestanda. Detta inkluderar dina KPI-trender, övergripande trafik och rankning.

Vi justerar kontinuerligt våra optimeringsstrategier baserat på de senaste algoritmuppdateringarna och marknadstrenderna. Sökmotorer förändras dynamiskt och branschens krav utvecklas kontinuerligt. Vi har därför ett proaktivt tillvägagångssätt för att säkerställa att din webbplats rankas högt i sökresultaten.

06.

Repetera, repetera, repetera

Vi upprepar steg 4 & 5 i all oändlighet, eller tills ni säger stopp.

Det finns flera olika delar inom SEO och vi använder oss av flera SEO-tjänsterför att optimera er position på Google och andra sökmotorer:

Detta kan vara:
Sökordsanalys
Sökordsmappning
Teknisk SEO analys
On page SEO
Off page SEO

Vi optimerar för samtliga delar inom sökmotoroptimering och skapar de bästa lösningarna till våra kunder för att ni ska synas, vilket ökar trafik som i sin tur ökar försäljning.

Att prioritera SEO är grunden för samtliga bolag som erbjuder produkter och tjänster, framförallt om konkurrensen är hög. Som datadrivet bolag så rekommenderar vi andra bolag att göra samma.

Vill du lära dig vidare om hur ditt företag skapar beslut om ändringar på era digitala plattformar utifrån data och veta mer om hur vår process är för konverteringsoptimering?

FAQ

Här kan du se svar på de frågor vi får mest från våra kunder

Att ha en hemsida idag är en självklarhet för många företag. Men att bara ha en hemsida räcker inte för att lyckas på nätet.

För att verkligen få ut det mesta av din webbplats och öka konverteringarna behöver du dataanalys.

Dataanalys på din hemsida ger dig en djupgående förståelse för hur dina besökare interagerar med din webbplats. Detta innebär att du kan se vilka sidor som är mest populära, hur länge besökare stannar på din webbplats och vilka klick som leder till köp eller konverteringar.

Med dataanalys kan du också identifiera problemområden på din webbplats och åtgärda dem. Till exempel kan du se om besökare lämnar din webbplats på vissa sidor eller om de stöter på tekniska problem som hindrar dem från att genomföra ett köp. Genom att åtgärda dessa problem kan du öka konverteringarna och förbättra användarupplevelsen på din webbplats.

01.

Workshop för webbanalys

I kombination med workshop inför skapandet av er hemsida/app, så sammanlänkas i den även en strategi för webbanalys.

Tillsammans går vi igenom den data som ni potentiellt redan har att tillgå, vilket alltid är i olika stor omfattning. Ibland kan detta vara att företag redan har Google Analytics implementerat, ibland är det spekulationer.

02.

Analys & research

Efter en gemensam workshop med er, fortsätter vi med en djupare genomgång av de fynd vi fått från workshopen.

03.

Implementering

Vi sammanställer all information, och sätter upp analysverktyg kopplat till er hemsida/app.

Exempel på verktyg som implementeras:

  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • HotJar

I dessa verktyg implementerar vi funnels och goals som visar på vad det är vi ska mäta och följa, och vi implementerar och säkerställer att era viktigaste mätpunkter spåras.

04.

Uppföljning & analys

Vi följer upp den insamlande datan och analyserar våra fynd, såsom besökarnas användarbeteende. Detta gör att vi kan ta fram databaserade förbättringsåtgärder.

Exempel på frågeställningar vi får svar på: vilka användare konverterar och vilka konverterar inte? Var i kedjan försvinner dem och vad hindrar dem från att konvertera? Finns det någon koppling till browser eller skärmstorlek? Vi hjälper er att ta fram den data som är värdefulla för beslutsunderlag.

05.

Förändra, förbättra

Vi uppdaterar er med en rapportering av de fynd vi upptäckt, samt delar med oss om de förändringar vi gör på hemsidan/appen för att optimera den.

Det kan vara en liten ändring, såsom att byta plats på en knapp, eller en omfattande förändring såsom att förändra upplägget på en hel sida.Vi A/B-testar en förändring, för att mäta om den ökar konvertering enhetligt med affärsresultaten. Ökar konvertering, implementerar vi förändring permanent.

06.

Repetera, repetera, repetera

Vi upprepar steg 4 & 5 i all oändlighet, eller tills ni säger stopp.

Att få upp kunders intresse till sin produkt/tjänst är en sak - att få dem att konvertera är en annan. Det är inte helt lätt att övertyga potentiella kunder att köpa din produkt eller vidta önskade åtgärder.

Forskning visar att cirka 68 procent av alla företag fortfarande inte har en strukturerad strategi för optimering av webbplatskonvertering på plats. De flesta företag gör satsningar på att generera mer trafik, såsom via SEO, men vad händer när kunderna väl kommer till hemsidan och den inte är tillräckligt användarvänlig för att de ska konvertera?

Om du inte utnyttjar konverteringsoptimering går du miste om en lukrativ möjlighet att samla in värdefull data, maximera din webbplats fulla potential och förbättra konverteringsfrekvensen.

Grunden i konverteringsoptimering är att möta dina och besökarens mål. Oavsett om dina affärsmål är självklara för dig, så har de inget värde förrän din användare når sina mål.

Först när du förstått bådas mål, kan du analysera hur väl dessa mål nås idag. Det är här vi kommer in i bilden: vi analyserar riktig data som gör att ni får era exakta svar, och kan sluta jobba med gissningar.

FAQ

Här kan du se svar på de frågor vi får mest från våra kunder

Berätta om ditt projekt
Berätta vad du behöver hjälp med
×
Skicka oss ett meddelande
Så svarar vi inom 24h
Hej! Jag heter Victoria och kommer svara på ditt meddelande så fort som möjligt. Ser fram emot att höra från dig.
Tack för meddelandet! Jag återkommer så fort jag kan.
Ojdå! Något gick fel, testa gärna igen